Alssundbroen, Sønderborg
 

Inner Wheel Distrikt 46

Skip Navigation Links
 

DISTRIKTET 46's INTERNATIONALE HUMANITÆRE PROJEKT: SEVA KENDRA

 
    
         Klik på billeder for forstørrelse

Corona i Seva Kendra
Hvordan går det?
 

 

Distrikt 46 har i en årrække støttet den lille ambulante klinik, ”Seva Kendra” i Nord-Indien 200 km nord for Calcutta. Klinikken er oprettet af Verdens Børn. De indsamlede penge fra distriktets klubber anvendes til aflønning af klinikkens 3 sygeplejersker.

Foruden sygeplejerskerne består personalet af 2 deltidsansatte læger, en laborant, en chauffør og rengøringspersonale. Klinikken ligger i byen Narayanpur, men klinikken dækker desuden 19 landsbyer med i alt 10.000 beboere.

På klinikken behandles de patienter, som sygeplejerskerne ikke kan hjælpe på deres ugentlige besøg i landsbyerne. Sygeplejerskerne kan foretage mindre behandlinger, mens større indgreb må sendes videre til et regeringshospital, som ligger 30 km borte. Desuden arrangerer klinikken vaccinations-dage, hvor børn i landsbyen kan få vaccinationer mod de almindelige børnesygdomme samt polio og tuberkulose. Især tuberkulose har tidligere hærget slemt i området, men er nu, takket være støtte til klinikken fra de danske Tips-Lotto midler, ved at være under kontrol.

Sygeplejerskerne kører på skift med klinikkens jeep på besøg i 19 landsbyer, hvor de undersøger gravide, vaccinerer børn og giver gode råd om hygiejne, ernæring og familieplanlægning.

Da kun få af beboerne er i stand til at betale for behandlingen, afkræves kun en minimal pris for medicin, og uden hjælp fra Danmark vil klinikken ikke eksistere, og beboerne ville være overladt til kvaksalvere og kloge koner.

Distriktets klubber har i årene siden 1999 ydet mellem 14.000 kr. og 20.000 kr. pr. år – mere end 300.000 kr., penge som har betydet livet for mange børn og mødre i det fattige, indiske område. Støtte til distriktsopgaven modtages på distriktets bankkonto: Reg. nr. 2450 konto 4386 385 993.

Det samlede beløb har i de seneste år også dækket tilskud til indkøb af en ambulance-jeep, blodtryksmålere, medicin og en projektor, som anvendes til filmforevisning i landsbyerne. Der vises film om familieplanlægning, hygiejne, vaccinationer og sund kost.

Kontaktperson: Merete Hansson fra Verdens Børn. Læs mere om projektet her. Seva Kendra klinkken er tilknyttet børnehjemmet Santibari.

Orientering 7. marts 2020 i forbindelse med forårsdistriktsmødet ved distriktspræsident Bente Hestbech Nielsen.

 
Opdateret: 04.10.2021
Sitemap

Admin

Powered by Marcisoft WendtCMS